Децата от от детска градина Буратино се включиха активно в

...
 Децата от от детска градина Буратино се включиха активно в
Коментари Харесай

Малчуганите от ДГ “Буратино“ активно се включиха в Похода на книгите

 Децата от от детска градина " Буратино " се включиха интензивно в " Похода на книгите ", стартирал на 2 април - Деня на детската книга. За тях той завърши на 23 април, в Деня на книгата и авторското право. Целта на събитието  е да осведоми обществеността за ролята, която има четенето за детското развиване, да подтиква интереса към книгите и грамотността измежду подрастващите.  
Прочетете още
Малчуганите, дружно със своите родители и учители са включиха в голям брой интензивности с разнообразни създатели и издателства. Те сложиха къщички за книги в двора на градината, за които родители и учители с наслада подариха подобаваща литература. Децата посетиха литертурно чете в читалище „ Хр. Г. Данов “,а по-късно участваха в карнавал на приказните герои. Той се трансформира във магически празник, в който децата влязоха в функции на  любими свои персонажи – принцове, принцеси, русалки, пирати…. Дори самият своеволен и приветлив Буратино, дал името си на детската градина, се включи в приказния карнавал.

В Театър от деца за деца - бъдещите първокласници  от група „ Бонбон “ изиграха за приятелите си от другите групи приказката „ Трите прасенца “. Бъдещите първокласници  посетиха детския отдел на библиотека „ Иван Вазов “ и четоха стихове дружно с поетесата Катерина Кайтазова. В градината се организираха серия литературни четения от родители и от от възпитаници - някогашни ученици на детската градина, четящи деца от подготвителна група, както и от учителите.

В  библиотечните кътове в групите, а също и навън под дърветата в зеления двор на детската градина децата на драго сърце слушаха стихове, гатанки, вълшебни приказки от български и задгранични създатели, разглеждаха илюстрации и те самите рисуваха по обичани произведения. Красивите цветни детски рисунки са събрани в електронна брошура с илюстрации към „ Златното ключе или приключенията на Буратино “, написана от Алексей Толстой.

Децата с интерес слушаха  приказки онлайн, прочетени за тях от   българската поетеса и преводач Мария Донева – участник в „ Похода на книгите “. Буратинчетата  се включиха и в доста просветителни игри  онлайн, чиято цел е обогатяване на речника на децата, насърчаване на свързаната тирада, рационализиране на уменията за описване на разказвателен текст.

Походът завърши в неделя, само че малчуганите надали ще изоставен скоро вълшебният свят на книгите. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР